Про це розповів начальник військово-медичного центру Західного регіону Іван Гайда під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу»

Начальник центру зазначив, що особливо гострою є нестача медичних сестер і санітарів.

«Усі ж розуміють, що ідеальна робота спеціаліста найвищого рівня підготовки, який проведе блискуче оперативне втручання із використанням найсучаснішого обладнання, може піти нанівець, якщо пацієнт не матиме належного догляду після операції. Догляд за пацієнтами в післяопераційний період та за тими, які є у відділенні відновного лікування та реабілітації, у нас на першому місці. Однак з тією кількістю санітарів та молодших медичних сестер, яка в нас є, ми не завжди можемо адекватно реагувати на потреби», – сказав Іван Гайда.

Він додав, що в найкритичніші періоди доводиться залучати до роботи з пацієнтами людей з інших підрозділів госпіталю, волонтерів, студентів профільних університетів.

Як писав «Вголос», рік тому до військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові почали надходити перші пацієнти, які отримали травми в бойових діях на Донбасі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ