Квартири у Львові - одні з найдорожчих в Україні. При середній зарплаті в 13 тисяч гривень збирати на омріяне житло доведеться досить довго.

«Слово і діло» оприлюднило матеріал, в якому журналісти проаналізували, скільки часу потрібно відкладати кошти, щоб придбати квартиру у Львові.

Під час аналізу до уваги брали розмір середньої заробітної плати (13 тисяч гривень) станом на останній місяць осені. Також враховували середню вартість однокімнатної квартири на первинному ринку.

Зі всіх міст Україні найдовше потрібно збирати кошти на квартиру у Львові. Для придбання однокімнатної квартири необхідно відкласти 100 середніх зарплат.

Якщо кожного місяця заощаджувати по 13 тисяч, то квартиру вдасться придбати через 8 років та 4 місяці. Якщо купувати на вторинному ринку, то знадобиться 7 років та 5 місяців.

Найдешевші квартири в Краматорську (Донеччина) – 250 тис. гривень. Відкладати на квартиру потрібно 1 рік та 5 місяців. Це при середній зарплаті в місті в розмірі 15,1 тис. гривень.

Читайте також: Купівля власного житла — відповідальний момент, який потребує серйозної підготовки. Де краще купити квартиру у Львові: найпопулярніші райони.

ІА "Вголос": НОВИНИ