[media=157883,157884] 

Про це координатор проекту, член клубу «LIONS MC UKRAINE», Олег Дударєв розповів під час прес-конференції, передає кореспондент Вголосу.

«З початком мотосезону трапляється багато ДТП. Мета проекту «Збережи життя» - популяризувати навчальний курс із надання невідкладної медичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП до прибуття швидкої допомоги», - пояснив Олег Дударєв.

«Вагомість цього проекту полягає у тому, що ми, звичайні люди, не медики на практиці з манекенами пояснюватимемо, як при потребі під час ДТП можна врятувати людське життя. Цим проектом, ми, як клуб, беремо на себе певний сегмент соціальної відповідальності. Байкери допомагатимуть усім, хто хоче навчитись надавати домедичну допомогу, адже часто через затори байкер є першими, хто може прибути на місце ДТП», - розповів Вальдемар Надіжко, лікар та учасник клубу «LIONS MC UKRAINE».

Як зазначив президент клубу Андрій Мельничук, тренінги для байкерів розпочинаються уже в цю суботу.

 «У Львові тренінг розпочнеться уже в цю суботу. Тож запрошуємо усіх на 12 годину на вулицю Театральну, де власне проходитимуть тренінги», - пояснив Андрій Мельничук.

Разом з тим, як додав учасник клубу «LIONS MC UKRAINE» Роман Шумський, даний тренінг спочатку відбуватиметься суто для байкерів, оскільки через практичні заняття кількість його учасників буде лімітованою. 

Працівник патрульної поліції Любомир Цісельський наголосив, що мотоцикл вважається небезпечним транспортом, адже мотоциклісти у ДТП потрапляють у 29 разів частіше, ніж автомобілісти.

«У Львові минулого року трапилось 228 порушень правил дорожнього руху за участі мотоциклістів. Внаслідок ДТП загинули троє любителів мотоциклів», - пояснив полісмент.

Загалом в Україні за участю мототранспорту за рік стається понад 3500 ДТП з постраждалими. З них більше 480 людей гинуть та понад 3950 травмуються.

Даний проект «Збережи життя», окрім Львова, реалізовуватимуть ще у семи містах України: Луцьк, Івано-Франківськ, Дрогобич, Червоноград, Рава-Руська, Калуш, Чортків.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ