Про це під час прес-конференції повідомила директор Центральної бібліотечної системи для дітей Валентина Галушко, передає кореспондент «Вголосу».

«Раніше наші бібліотеки здебільшого орієнтувалися на дітей від 6 до 14 років. Тепер ми вирішили привчати дітей до читання ще з раннього віку. Бібліотека намагається створити таку програму розвитку, де цікаво працювати і навчатися дошкільнятам, зокрема це важливо для тих сімей, де дитина не відвідує дитячий садок. Усі бібліотечні програми є безкоштовними», – каже Валентина Галушко.

2016 року до співпраці з бібліотекарями залучають і батьків-волонтерів, які погоджуються безкоштовно проводити різні курси, як-от: англійської мови чи бейбі-фітнесу.

«Ми намагаємося активно працювати з батьками дошкільнят, влаштовуємо різноманітні курси та заходи. Багато є батьків-волонтерів, які погоджуються нам допомогти. Ми створили сімейні студії, де діє послуга «Бібліоняня». Тобто батьки в неділю на дві години можуть залишити свою дитину в бібліотеці. Зараз у нас діє мовна школа для дошкільнят, яку організовувала мама-волонтер. Дітей вона навчає чотири рази на тиждень», – розповіла завідувач відділу обслуговування Центральної дитячої бібліотеки Надія Боброва.

ІА "Вголос": НОВИНИ