Про це сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу повідомив начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, семеро військових уже отримало безкоштовно протези кінцівок, ще четверо чекають, коли загоїться рана.

«Тільки-но у Львів привозять пацієнта з ампутацією, через кілька днів до нього приїздить представник протезного заводу, який бере його на облік і починає з ним працювати», – зазначив полковник і додав, що протезування є доволі складним і тривалим процесом.

«Спочатку має загоїтися рана, далі – сформуватися культя, після чого спеціалісти починають виготовлення протеза», – наголосив Іван Гайда.
Він також сказав, що в разі складного протезування пацієнта можуть включити в програму уряду з протезування за кордоном. Але, як зазначив начальник клінічного центру Західного регіону, практика показує, що протези, виготовлені на львівському підприємстві засобів пересування і протезування, є якісними.

Своєю чергою, головний хірург Західного регіону Іван Богдан підтвердив, що спеціалісти львівського протезного заводу надзвичайно уважно ставляться до військових з ампутацією.

«У Львові створено належні умови для якісного протезування військових. Лише в особливо складних випадках ми звертаємося по медичну допомогу до західних спеціалістів», – підкреслив лікар.

Як писав «Вголос», усього протезування потребують 75 бійців, які отримали поранення у війні на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ