У Львові компанія Nestlé спільно з благодійним фондом «Із янголом на плечі» передали медикам, котрі боряться із COVID-19, вантаж із засобами індивідуального захисту та безконтактними термометрами.

Допомогу від благодійників у Львові передадуть 4 медичним установам, які зараз на «передовій» боротьби з коронавірусом. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис зазначив, що це вкрай необхідно, оскільки зараз львівські медики забезпечені засобами захисту лише на місяць.

“Благодійний вантаж ми передамо медикам обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівської обласної інфекцiйної лiкарні, обласного госпіталю інвалідів війн та репресованих імені Юрія Липи і фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру.

Загалом ті терміни, на які наші медики забезпечені засобами індивідуального захисту, також залежать і від кількості хворих та рівня госпіталізації. І я переконаний, що ми матимемо забезпечення і в червні, бо ми стараємось на кожну лікарню закупити захисні костюми чи знайти благодійників, які нам допоможуть у цьому”, - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Зокрема, компанія Nestlé  лише на ці засоби індивідуального захисту для чотирьох лікарень Львівщини виділила 1 млн 660 тис грн. Зараз спільно з БФ «Із янголом на плечі» для львівських лікарень благодійники закупили понад 2 тисячі захисних костюмів, 500 медичних окулярів та 4 спеціальних апарати зі стеження за хворими пацієнтами.

“Нами відкритий спеціалізований рахунок, на який надходять кошти від благодійників: малого, середнього та великого бізнесу. Лише спільними силами ми можемо захистити медиків від коронавірусу. Дякую компанії Nestlé – такими прикладами ми можемо керуватись і закликати благодійників до співпраці з нашим фондом”, - повідомила голова правління БФ «Із янголом на плечі» Ірина Плахтій.

Директор з корпоративних комунікацій та зв'язків з громадськістю Nestlé Володимир Співак наголосив, що компанія зараз першочергово допомагатиме лікарням, які боряться з коронавірусом. Він наголосив, що Nestlé Україна не могла залишатись осторонь у час боротьби з пандемією.

«У Львові працює понад півтори тисячі людей, які надають сервіс компаніям Nestlé у Європі та інших країнах світу. Саме завдяки цьому офісу  ми маємо можливість надати допомогу львівським лікарням.

Наш генеральний директор Алеcсандро Дзанеллі понад рік очолює нашу компанію і сам є італійцем, тому йому дуже близька ця проблема, і він вважає, що першочергово потрібно допомагати лікарням та бути разом із  суспільством»,– зазначив директор з корпоративних комунікацій та зв'язків з громадськістю Nestlé Володимир Співак.

Головний лікар КНП ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» Любомир Рак розповів, що в середньому медики витрачають на добу 100 захисних костюмів, а тому їм вкрай потрібен захист у випадку, якщо хворих на коронавірус на Львівщині побільшає.

«Наша лікарня забезпечена захисними костюмами на місяць. У разі спалаху інфекції, костюми швидко використовуються, а тому медикам вкрай потрібна допомога», - пояснив Любомир Рак.

Наразі у Львівській області зафіксовано 553 випадків інфікування коронавірусом. З них лише 39 за останню добу. Це – абсолютний рекорд для Львівської області. За весь період до львівських медиків за допомогою звернулось 1484 хворих з підозрою на коронавірус.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ