Як зазначила в коментарі «Вголосу» одна з організаторів заходу Люба, акцію вирішили провести в один день зі Святом Героїв, яке традиційно відзначають в Україні 23 травня.

«Ми вирішили висловити свою підтримку українським солдатам саме в День Героїв, бо в історії України минулих років і сучасності є сотні прикладів мужніх борців за волю і незалежність нашої держави. Хочемо об’єднатися всі разом і показати нашим військовим, які нині захищають українські кордони на Сході, що в них є надійний тил», – пояснила активістка.

Активісти вшанують пам’ять загиблих учасників АТО й тих волонтерів, які віддали свої життя, допомагаючи фронту.

Опісля хвилини мовчання учасники заходу розпишуть 10-метровий прапор єдності, який помандрує Україною, своїми іменами та прізвищами. «Ми вирішили підписати прапор єдності своїми іменами та прізвищами і передати його волонтерам з інших регіонів. Перший свій маршрут прапор волонтерської єдності прокладе до Маріуполя. Кінцевою точкою мандрівки стане Київ, де на День Незалежності України на прапорі залишать свої підписи столичні волонтери», – зазначила волонтерка.

Після завершення акції стяг з прізвищами всієї волонтерської спільноти передадуть на Донбас. «Віримо, що цей прапор майорітиме в Луганську або Донецьку після того, як ці міста визволять від ворога», – підкреслила активістка і закликала львів’ян, які підтримують українських солдатів, долучитися до акції.

Початок заходу – о 16:00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

ІА "Вголос": НОВИНИ