14 березня львів’янці Ганні Кірєєвій виповнилося 102 роки. Євдокія Падалка 16 березня відзначила своє століття. А 17 березня одразу дві панянки приймали привітання з нагоди ювілею: Дарії Дядюн та Анастасії Сухонос виповнилось по 100 років.

Про іменинників-довгожительок повідомили на сайті мерії. До речі, на початок цього року у Львові проживали 63 довгожителі.

Представники управління соціального захисту Львівської міської ради відвідали уродинниць та від громади Львова привітали їх і вручили матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень.

Усіх ювілярів, як і щороку, від громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу 5 тисяч гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 5 тисяч гривень.

У 2023 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 315 тисяч гривень.

Одноразова матеріальна допомога 5 тисяч гривень виплачується відповідно до розпорядження міського голови від 06.01.2023 N 4 «Про надання одноразової матеріальної допомоги особам, яким у 2023 році виповниться 100 і більше років – мешканцям Львівської міської територіальної громади». Загалом традиція привітання довгожителів у Львові існує вже 15 років.

«Вголос» повідомляв про загибель захисника із Львівщини.

У війні з окупантами загинув воїн з Миколаєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ