Вчора, 1 червня, у Львові у Міжнародний день захисту дітей на майданчику поруч Порохової вежі (вул. Підвальна, 4) та одночасно у багатьох містах України почалася акція «Намалюй своє літо».

Волонтери-арттерапевти «Інституту Інтегративної арттерапії» допомагають дітям та їх дорослим батькам/опікунам уявити, намалювати та почати активно втілювати плани на літо. Учасники на власний розсуд обмінюють малюнки між собою або розміщають на імпровізованому стенді, таким чином обмінюючись ідеями щодо проведення літнього відпочинку.

Малюють діти

«Війна рф забирає у наших дітей, м'яко кажучи, право на відпочинок. Ми закликаємо активно створювати плани (зокрема для своїх дітей) на відновлення сил влітку, після важкого зимово-весняного періоду, незважаючи на всю складність та невизначеність ситуації в Україні.

Створюючи малюнки та активуючи уяву ми починаємо реалізовувати наші потреби, адже все, що створила людина, спочатку з’явилося в уяві. Наша літня програма «Намалюй своє літо» є доступною та простою до реалізації та поєднує пізнання нового, відновлення сил і творчість, що зцілює – наголосив директор «Інституту Інтегративної артерапії» Андрій Сидоренко.

Діти малюють літо. Як вони хочуть відпочити.

В Україні створено понад 30 центрів волонтерської арттерапевтичної допомоги у більшості областей України. До волонтерської участі залучено понад 350 фахівців – психологів, арттерапевтів з усієї України, що впродовж інтенсивного онлайн-навчання освоїли актуальні підходи кризового консультування та терапії з використанням інтегративної арттерапії. Протягом 3х місяців війни безкоштовну арттерапевтичну допомогу на волонтерських засадах було надано понад 10 000 особам. Ця діяльність відбувається завдяки підтримці EduTech компанії mafy.fi та приватних благодійників з Фінляндії.

«Вголос» писав як співають на Левандівському ринку.

Тут ходять музики і співають українські пісні

ІА "Вголос": НОВИНИ