Дітки з Києва, Харкова, Лисичанська, Краматорська, Сєвєродонецька, Вугледара, які вимушено покинули свої рідні домівки через російське вторгнення, у Львові вчились співати українських пісень.

Як пише секретар ЛМР Маркіян Лопачак у Facebook, учора, 19 квітня, у Львові співати українську стрілецьку пісню «Ой у лузі червона калина» навчалися дітки, які були змушені тікати від московської окупації.

Крім цього, Лопачак повідомив про започаткування нового проєкту для діток.

"Секретаріат Львівської міської ради започаткував новий проєкт для дітей вимушено переміщених українців.

Він поєднує в собі кілька складових – це і вивчення в максимально простий спосіб базових знань з української мови, і знайомство з автентичною українською культурою та звичаями", - написав секретар ЛМР.

Він зазначає, що до ініціативи залучають багато відомих людей та волонтерів і такий формат дітям подобається.

Маркіян Лопачак наголошує, що сьогодні, 20 квітня планують провести для дорослих, і для малюків майстер-клас з писанкарства. Крім того, в планах – зустрічі з письменниками, краєзнавцями, істориками.

«Хочемо максимально показати наскільки глибокою та автентичною є українська культура, що українська мова варта того, аби її знати та вчити, що жоден «рускій мір» ніколи не зможе зрівнятися з нашими звичаями та традиціями, які там, на півдні та сході, якраз таки й були зумисне знищені більшовиками та комуністами, а тепер і новітньою ордою», - підсумував Маркіян Лопачак.

Нагадаємо, львів’янин Віктор Легкодух здобув срібло на «Іграх Нескорених» у греблі на тренажері у своїй категорії.

ІА "Вголос": НОВИНИ