Співробітникам різних закладів та установ у Львові дозволять працювати, якщо вони матимуть сертифікат про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену, довідку про протипокази до щеплення або довідку про те, що працівник перехворів.

Таке рішення прийняла сьогодні, 18 жовтня, міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова.

Про це щойно повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Отож, повторимо ще раз. До роботи допускається працівник, який має:

  • сертифікат про вакцинацію від ковіду,
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену, який дійсний 72 години,
  •  довідку від лікаря про протипокази до щеплення,
  • довідку від лікаря про те, що працівник перехворів на ковід, яка дійсна 180 днів.

Не потребуватимуть жодного з вище перелічених документів лише неповнолітні працівники, вагітні жінки, та матері, які годують дітей грудьми.

Проте усі без винятку повинні будуть використовувати маски або респіратори. Відмовки «я задихаюся в масці» прийматися не будуть. Таких осіб роботодавець повинен відсторонити від роботи або ж сплатити штраф.  

ковідні правила, ковід

Перевіряти вимоги міської комісії з ТЕБ та НС будуть спеціальні групи у складі працівників Держпродспоживслужби, поліції та райадміністрацій. Вони мають право заходити в будь-який заклад і вимагати надати їм спеціальний журнал обліку працівників, куди щодня вноситимуть дані про тих, хто є на роботі.

«Кількість вакцинованих вираховують від кількості працівників, які працюють у закладі в конкретний момент (цю інформацію керівники закладів повинні щоденно фіксувати у спеціальних журналах та надавати для перевірки відповідним службам за їхньою вимогою). За порушення вимог адміністративну відповідальність нестиме керівник чи адміністратор закладу», - пояснив секретар ради Маркіян Лопачак.

На сьогодні вищезгадані комісії вже здійснили 20 перевірок. Проте штрафів ще не накладали, тільки попереджували.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львівській області продовжується ріст захворювання на ковід. 

ІА "Вголос": НОВИНИ