Цього року у Львівській області вперше дві особи складатимуть тестування шрифтом Брайля. Про це «Вголосу» повідомила директор Львівського регіонального оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Вже кілька років з чотирьох предметів – українська, історії, біологія і математика – абітурієнти мають змогу складати тестування за допомогою шрифту Брайля. Минулого року ми таких не мали. А цього – буде. Також буде кілька осіб, які отримають зошити з завданнями, видруковані 16 шрифтом. Це – більший шрифт. Всі вони писатимуть тестування під час додаткової сесії. Тому що цим особам для тестування надається на півгодини більше, ніж іншим», – пояснила вона.

Також, за її словами, до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалися троє осіб, які потребують допомоги сурдоперекладача. Це по одному у Львові, Золочеві та Городку.

Що стосується осіб, які обрали тестування мовами національних менших, то цього року російською мовою обрали тестування 7 осіб, польською – 5 та один – молдовською.

«Я особисто спілкувалася з тим, хто обрав молдавську. Він переїхав до нас з Бессарабії і навчався там у школі саме молдовською. Він складатиме тестування рідною мовою з математики та історії України», – каже вона.

Що стосується тих, хто обрав тестування російською, то вони писатимуть тести з історії України, математики та географії. А ось польською – з біології, хімії та математики.

ІА "Вголос": НОВИНИ