Цієї ночі у Львові двоє людей отруїлись чадним газом.

Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони. 

Так, близько 02:40 год. у квартирі на другому поверсі шестиповерхового житлового будинку на вул. Колесси, 17 отруїлися чадним газом чоловік, 1978 року народження, та жінка, 1996 року народження.

Потерпілих у стані середнього ступеня важкості доправили в обласну клінічну лікарню. Квартира обладнана ПГ-4 та газовим котлом. Обставини події встановлюють.

До слова, це вже другий випадок отруєння чадним газом у місті від початку року. 

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами –  вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Під час усіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту і вони прибудуть на місце події.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові на Святвечір народився богатир, вагою понад чотири кілограми. 

ІА "Вголос": НОВИНИ