У Львові хірурги наново сформували палець руки молодому чоловікові.

Кістковий імплант для фаланги взяли просто із ребра самого пацієнта. Операцію виконали у Лікарні Святого Пантелеймона. Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні у Фейсбук.

24-річний Назар звернувся до наших спеціалістів зі скаргами на нестерпний біль в області безіменного пальця лівої руки. Чотири роки тому хлопець травмував кисть під час футбольного матчу і довгий час не звертався за медичною допомогою. Думав: просто забій.

Молодий чоловік відчував постійний біль та поколювання. Однак, тривалий час займався самолікуванням. Застосовував мазі, що гріють та еластичні бинти. Останні декілька місяців від постійного нестерпного болю уже нічого не рятувало. Лише тоді Назар звернувся вже до лікарів.

Діагноз шокував пацієнта: у нього – остеохондрома. Простими словами, доброякісна пухлина кістки. Висновок лікарів – потрібно негайно видаляти.

Операцію медики виконали у два етапи. Спершу – видалили новоутвір, а біоматеріал відправили на гістологічне дослідження.

Другим етапом стала реконструктивна операція. Великий об’єм ураження кістки ставив під загрозу збереження самого пальця. І щоб заповнити дефект кісткової порожнини, яка виникла після усунення пухлини, лікарі взяли частину ребра самого пацієнта та сформували з неї імплант.

Операція з реконструкції фаланги пройшла успішно. А щоби кістка зафіксувалась у правильному положенні – її закріпили спеціальною металоконструкцією.

Нині Назар приходить до нашої лікарні на перев’язки. Гіпс медики знімуть уже за чотири тижні. А потому молодого чоловіка очікує ще зо пів року реабілітації.

«Вголос» писав про перехід в УПЦ парафіян Церкви Святого Георгія, що була храмом УПЦ МП

московські попи храму не хочуть визнавати перехід в УПЦ

ІА "Вголос": НОВИНИ