Вже за кілька тижнів на Львівщині розпочнеться навчання. У зв’язку з поверненням студентів суттєво збільшується ризик поширення коронавірусу.

Загалом в області понад 100 тисяч студентів. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

У комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій рекомендують керівникам навчальних закладів заселяти студентів у гуртожитки після проходження повного курсу вакцинації.

Як інформує «Типовий Львів», з 15 серпня у Львові вакцинуватимуть усіх студентів, які досягли 18-річного віку. Відповідну ініціативу запропонувала «Львівська політехніка». Перевагу надаватимуть тим студентам, які хочуть заселитися в гуртожитки. Змушувати робити щеплення нікого не будуть, адже вакцинація в нашій державі – добровільна.

У порівнянні з іншими областями України показник вакцинації на Львівщині є нижчим за середній.

У ЛОДА додали, що за минулу добу в регіоні вакцинували ще 7 тисяч 967 осіб. Загалом від початку вакцинації на Львівщині щепили 428 тисяч 282 людини, з яких 157 942 – другою дозою.

Вакцинацію здійснюють препаратами Coronavac, Pfizer, AstraZeneca, Moderna та Covishield.

Як писав «Вголос», цього тижня відбулося зарахування вступників на державну форму навчання. У списку закладів вищої освіти за кількістю зарахованих на бюджет 3 та 4 місце посіли львівські університети. 

ІА "Вголос": НОВИНИ