У поліклініках Львова є 374 кисневих концентратори для пацієнтів, які лікуються вдома.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії з охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради повідомила начальниця управління охорони здоров’я Львова Леся Кобецька.

За її словами, пацієнти, які потребують кисневої терапії, можуть звертатися до своїх сімейних лікарів та отримати ці концентратори.

«Коли пацієнт, який виписується з лікарні, ще потребує такої терапії, то він може її отримати амбулаторно. Завдяки цим концентраторам пацієнти мають змогу швидше виписатися з лікарні та звільнити ліжка для важчих», - пояснила Леся Кобецька.

Як стверджує начальниця управління охорони здоров’я, кисневі  концентратори розподілено між поліклініками міста.

Так, 4 міська поліклініка отримала 57 концентраторів. Наразі видала пацієнтові тільки один. Перші міська клінічна  лікарня імені князя Лева має 51 концентратор. А видала – 18. І це – найбільше по місту.

За словами Лесі Кобецької, за видачею концентраторів щоденно стежать та звітують. Тому що дуже багато пацієнтів звертаються за ними.

«Маючи таку велику кількість концентраторів, гріх їх не застосовувати і не видавати пацієнтам»,  говорить вона.

Щоби отримати концентратор, пацієнт повинен укласти з поліклінікою договір.  Якщо хворий не може відвідати сімейного лікаря, то лікар повинен прийти сам до нього. Але, зазвичай, за приладом приходять родичі.

ІА "Вголос": НОВИНИ