У Львові у центрі “Незламні” рятують сім’ю, яка постраждала від обстрілу у Бахмуті.

У дворічної дівчинки знерухомлені обидві ніжки, у мами - складний перелом лівого передпліччя та черепно-мозкова травма, у тата - уламкові поранення. 
 
Востаннє родина вечеряла у своїй оселі у Бахмуті 17 жовтня.

Вони вже приготувалися до евакуації, у коридорі стояли спаковані валізи, коли почався обстріл.

Ракети російських окупантів влучили у їхній будинок. Уламки зламали стіни будинку, меблі та поранили людей.

Вибратися з будинку родині допомогли сусіди. З важкими мінно-вибуховими травмами їх усіх спершу транспортували до лікарні Костянтинівки.

Павла оперували там - дістали уламки з тіла. Інну та Лізу у важкому стані відвезли у Дніпро. У дворічної дитини - уламок в попереку, перелом обох кісток правої гомілки, рани правого плеча, голови та спини.
 
Зараз родина перебуває у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова. 
 
Крихітку Лізу готують до операції. Через уламок в попереку дитя не відчуває ніг, вбивчий метал треба терміново діставати. Надважке хірургічне втручання минає успішно.

Паралельно з дівчинкою працюють фахівці з реабілітації. Фізичні терапевти та ерготерапевти борються за кожен рух і крок. На відновлення Лізі потрібен щонайменше рік.
 
У мами Інни - множинний багатоуламковий сегментарний перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та черепно-мозкова травма. Найважче поки із рукою.

Хірурги Центру “Незламні” вже двічі її оперували: спершу виконали ремонтаж апарату зовнішньої фіксації, потім - зняли апарат та встановили спеціальні пластини та гвинти для фіксації кісток. Попереду - складна робота з відновлення всіх рухових функцій. Це тривала реабілітація.

Павло, чиї рани загоїлися, нині опікується дружиною та донечкою.
 
Уже тут у Львові родина дізналася: їм немає куди повертатися, після ще кількох обстрілів від рідного дому у Бахмуті лишилися тільки стіни.

Читайте також у «Вголосі»: на війні з російськими окупантами загинув боєць з Львівщини. 

ІА "Вголос": НОВИНИ