У Львові команда лікарів Центру дитячої медицини успішно пролікувала 2-місячного хлопчика із атиповою пневмонією та вродженим хламідіозом.

Про це повідомляє лікарня «Охматдит».

Батьки звернулися до медиків зі скаргами на запалення повік, відмову від їжі та відсутність приросту ваги у дитини. Малюк протягом тижня майже постійно спав і відмовлявся від їжі, що викликало занепокоєння у батьків. Після проведених обстежень і аналізів лікарі виявили хламідійну інфекцію (Chlamydia trachomatis) та поставили діагноз атипова пневмонія і вроджений хламідіоз. Хвороба була спричинена інфекцією, яку передали батьки.

Хлопчик пройшов тритижневий курс лікування, що призвело до позитивної динаміки. Дитину виписали додому в доброму стані, але на неї чекає ще кілька курсів терапії. У лікуванні брали участь педіатри, окулісти, неврологи, реабілітологи та логопеди.

Лікарі наголошують на важливості проходження тестів на венеричні захворювання під час планування вагітності, оскільки хламідії можуть передаватися новонародженим під час пологів у 70-90% випадків. Інфекція може спричиняти кон’юнктивіт, пневмонію або отит у новонароджених. Особливо небезпечне інфікування плода до пологів, яке без належного лікування може мати тяжкі наслідки, включно з летальним.

ІА "Вголос": НОВИНИ