Зокрема, про це під час брифінгу повідомив голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка, передає Інтерфакс-Україна.

«Вчора я провів бесіду з керівником Національної гвардії України і я думаю, що за результатами бесіди ми отримаємо відповідне клопотання від керівника НГУ і забезпечимо виконання додаткових заходів, які забезпечили б охорону і безпеку того чи іншого об'єкту», – зазначив він.

Синютка переконаний, що напис, залишений невідомими на огорожі генконсульства, є провокацією, «яку здійснили проросійські сили, щоб посварити українців і поляків».

«Я думаю, що це той же ланцюжок, який починається з Гути Пеняцької через Биківню і веде до польського консульства. І такі речі будуть провокуватися все частіше і частіше, тому що ми бачимо, що українська армія здатна відстояти свої кордони, а по-друге, ми бачимо прихильність України у виконанні мінських домовленостей. Тому будуть відбуватися провокації, щоб розворушити ситуацію на заході України», – сказав він.

Як повідомлялося, вночі 8 лютого невідомі написали на огорожі будівлі генконсульства Польщі у Львові «Наша земля», а на самій будівлі з'явилося кілька плям від червоної фарби. 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ