Під час засідання постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради депутати підтримали низку важливих питань. 

Зокрема, як розповів член комісії, депутат фракції «Європейська Солідарність» Юрій Ломага, комісія погодила виділення додаткових коштів у сумі 1 586 000 гривень для заохочення 130 медичних працівників, залучених до вакцинації у вихідні та святкові дні. 

«Це дуже важливе для міста питання, адже зараз посилено працюють наші медики в час коронавірусної пандемії. Особливо це стосується тих медичних працівників, які працюють у пунктах вакцинації. Нагадаю, що у нашому місті є сім таких пунктів, які працюють без вихідних. Для багатьох людей саме вихідні дні є зручними для вакцинації, і ми розуміємо, що цей налагоджений процес ми не можемо переривати, але ми також повинні якимось чином стимулювати медиків, які жертвують власним часом для того, аби пришвидшити темпи вакцинації.
Саме тому на бюджетній комісії ми погодили додаткове виділення коштів для преміювання бригад з вакцинації. У такий спосіб ми надали можливість здійснити преміювання кожного медичного працівника, який проводить вакцинацію у Львові. Сума премії становитиме 10 тисяч гривень. Звісно ми розуміємо, що це не компенсує час, який медики могли б провести зі своїми рідними, і не компенсує можливі ризики під час цієї роботи, але все ж таки це те, що ми можемо зробити, аби подякувати їм за важку працю», - розповів Юрій Ломага. 

За його словами, комісія також виділила кошти районним адміністраціям міста,  які подавали фінансові запити на усунення наслідків буревію. 

«Йдеться про проведення невідкладних аварійно-відновлювальних заходів з ремонту покрівель дахів, де були реально великі пошкодження. Також ми передбачили виділення коштів для підтримки олімпійських видів спорту. Також кошти були виділені для соціального захисту, освіти та охорони здоров’я», - сказав депутат. 

Він додав, що під час розгляду звернення ЛКП «Львівавтодор» стосовно прохання погодити титульний список щодо плану використання коштiв, видiлених з бюджету розвитку у 2021 роцi, на проектування, будiвництво та реконструкцiю об'єктiв вулично-дорожньої мережi міста у комісії виникла низка запитань. 

«Було вирішено створити робочу групу на базі бюджетної комісії, яка перевірить усі заявлені у списку пункти. Ми детально розберемося по кожному пункту списку, адже зараз виглядає так, що нам пропонують безкінечне перекривання боргів», - сказав Юрій Ломага. 

Він також очолив цю робочу групу. До неї увійшли депутати комісії, які детально розбиратимуться у цьому питанні разом із представниками виконавчої влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ