[media=137644,137645] 

Про це повідомив прес-центр ГО «Розвиток Громади».

Зазначимо, цей ДНЗ наразі перебуває у приватній власності ЗАТ «Ірокс» та не використовується за призначенням (хоча в єдиному державному реєстрі ця будівля значиться як садок), попри те, що у мікрорайоні катастрофічно бракує навчальних місць для дошкільнят. Адже існуючі садочки переповненні майже у двічі. А у 2015 році з незрозумілих причин при розробці зонінгу Шевченківського району цю територію незаконно перевели із зони дошкільних навчальних закладів (Г-3-1) у зону центрів ділової активності (Г-2). Слід зазначити, що «Ірокс» має багато інвестиційних боргів перед містом, а також чимало незаконних забудов у Львові без відповідної містобудівної документації.

За результатами зустрічі жителі Рясного зібрали декілька сотень підписів та звернулись до громадської організації «Розвиток Громади» та Сергія Іваха, аби спільно вжити усіх можливих заходів, щоб повернути садок для потреб громади. А для цього спершу необхідно повернути ділянці, де розташований садок, зону Г3-1 і розпочати розробку Детального плану цієї території з проектуванням по вул. Шевченка, 370а комунального дошкільного навчального закладу!

Ці вимоги громади Рясного Серій Івах пообіцяв озвучити на найближчій сесії ЛМР (7 червня), щоб передати їх на розгляд виконкому, який би мав врахувати інтереси львів'ян, та проголосував за розробку відповідного детального плану території. А далі згідно із законом відбудуться громадські слухання, де місцеві мешканці повинні висловити своє бачення розбудови району у проекті детального плану.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ