Сьогодні, 5 липня, поблизу Львова відкрилася молодіжна літня школа «Разом до успіху», у якій беруть участь два десятки молодих дівчат і хлопців з різних областей України з числа внутрішньо переміщених осіб, а також львів’яни. Про це повідомляє кореспондент “Вголосу”.

Організували цей кількаденний захід представники міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), ГО  «Центр «Жіночі перспективи».

- Цього року це вже третій схожий захід, під час якого ми навчаємо молодих людей, що змушені були покинути свої домівки через війну і напад росії на Україну, поборювати труднощі вимушеної міграції. Адже це і стресова ситуація, і проблеми побутові, і психологічні навантаження на будь-яку людину, наголосила спеціалістка з комунікацій представництва МОМ в Україні Тетяна Астахова.

Серед переміщених осіб, які змушені покинути свої домівки у пошуках безпечного проживання Ярослав Липовецький з Бучі. Хлопець із сім’єю встиг на початку березня виїхати з міста, яке сплюндрували російські окупанти. У будинок, де він проживав у квартирі з батьками, влучила ракета, але, на щастя, не розірвалася. Будинок наразі ремонтують. Хлопець поки що проживає у знайомих товаришів у Львові і планує за кілька місяців відновити навчання в американському університеті в ОАЕ (Абу Дабі). А у літній школі сподівається знайти однодумців, отримати новий досвід і цінні поради як побороти стресові ситуації у випадках вимушеного переселення.

Ярослав Липовецький з Бучі

Під час чотириденного інтерактивного навчання учасники/ці школи матимуть можливість обговорити з експертами питання безпечної міграції, протидії торгівлі людьми, культурного розмаїття та толерантності, громадянської відповідальності, а також вдосконалити лідерські та комунікативні навички.

Планується, що після завершення школи її випускники/ці за підтримки громадських організацій реалізують власні соціальні проєкти та заходи задля підвищення обізнаності молоді та інших груп населення із соціально важливих питань.

«Вголос» повідомляв про жахливу негоду у Львові.

Після 18-ї години на Львів нахлинула друга хвиля зливи !

ІА "Вголос": НОВИНИ