Львівська дитяча клінічна лікарня придбала стандартизовану методику для вимірювання інтелекту у дітей, віком від 6 до 16 років WISC-IV (Шкала інтелекту Векслера для дітей — IV). Вона буде проводитися у Центрі психічного здоров’я.

Про це повідомила керівниця Центру, лікарка-психіатриня Наталія Железцова.

Що відомо про дану методику

За словами Железцової, методика спрямована на виявлення поточного рівня розвитку інтелекту. Час проведення діагностики становить 90 хвилин роботи з дитиною і 2 години створення наративного звіту спеціалістом-діагностом.
«Лікар і батьки отримують набагато більше, ніж просто визначення балів IQ у дитини. Ця методика вимірює вербальний інтелект, сприйняття і мислення, швидкість обробки інформації, робочу пам’ять. Діагностує як інтелектуальні порушення, так і обдарованість, тобто демонструє відмінності між інтелектуальним функціонуванням дитини і шкільною успішністю. І взагалі, тест може допомогти школам створювати для учнів відповідні умови для навчання і складати індивідуальні плани роботи», - розповів головний лікар дитячої лікарні на Орлика Дмитро Квіт.
Варто зазначити, що проводити діагностику повинен практичний психолог, який пройшов відповідний курс навчання «Основи використання тесту інтелекту у дітей WISC-IV».

Шкала Векслера є одним з найбільш популярних тестів дослідження інтелекту в західних країнах. Автор шкали Девід Векслер був американським клінічним психіатром і психологом, професором клінічної психології Медичного коледжу Університету Нью-Йорк.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ