ЛКП «Лев» запрошує всіх мешканців нашого міста, які мають домашніх тварин, для проведення вакцинації своїх улюбленців від сказу.

Вакцину надають безкоштовно, оплатити потрібно лише за послуги.

Записатися на вакцинацію потрібно за номером 068 535 45 45. Про таку акцію повідомили на сайті мерії.

«На жаль, цього року на Львівщині випадки сказу почастішали майже вдвічі, а отже, загроза масового інфікування досить висока. Навіть найбезпечніший на вигляд їжачок може виявитися розповсюджувачем вірусу сказу.

Тому убезпечте себе, дітей та домашніх тварин. Вакцинація – це нескладно, безпечно для здоров’я і високоефективно. Провакцинований собака, якщо його покусала хвора тварина, не є джерелом зараження та не хворіє сказом», – наголошують у ЛКП «Лев».

Відтак ЛКП «ЛЕВ» заохочує всіх мешканців провакцинувати своїх домашніх тварин у клініці підприємства. Для цього потрібно попередньо зареєструватися за номером 068 535 45 45.

Вартість послуги – 246,71 грн.

Кількість безкоштовних вакцин обмежена.

Довідка

Сказ – це гостре інфекційне захворювання, під час якого зазнає ураження центральна нервова система. Супроводжується паралічами та завжди закінчується смертю.

Розповсюджувачами сказу є дикі тварини. Зазвичай інфікування у тварин відбувається через укус або взаємне облизування.

На сьогодні людство знає лише єдиний спосіб попередження сказу – це вакцинація. Вакцинувати тварину від сказу потрібно щороку.

У медіа також була інформація, що цього року вовки надто близько наближаються до людських осель. Однією з причин нападів вовків на людей може бути їхнє захворювання на сказ.

«Вголос» також писав про сказ, який виявили торік  у лисиці у Золочівській ОТГ.

ІА "Вголос": НОВИНИ