11 травня, під час засідання постійної комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини, на розгляд сесії ЛМР було висунуто електронну петицію з проханням заборонити реалізацію алкогольних напоїв у м. Львові. Одноголосно за обговорення ініціативи проголосували всі члени комісії.

Прохання припинити продаж алкогольних напоїв у межах Львова з'явилося в Єдиній системі місцевих петицій 3 лютого 2021 р. Станом на 12 травня електронну петицію підтримало 520 осіб з 500 необхідних.

Текст електронної петиції

У ній автор наголосив, що сьогодні пияцтво є гострою соціально-культурною проблемою України.

«За не підтвердженими даними, щороку в Україні ставлять на облік 100 тисяч алкозалежних осіб,це може говорити про набування ознак національної епідемії...», - йдеться у тексті петиції.
Він також зазначив, що надмірне вживання алкоголю призводить до смертельних наслідків
«В зв'язку з тим,та керуючись Законом України » Про місцеве самоврядування«,пропоную на черговому, позачерговому пленарному засіданні сесії ЛМР прийняти рішення та/або рекомендувати суб'єктам господарської діяльності незалежно від форм власності, реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива здійснювати за межами м.Львова», - додав мешканець Львова.

Більше новин від  ІА «Вголос» читайте за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ