На вулиці Любінській облаштують смугу громадського транспорту на ділянці від з'їзду зі шляхопроводу до перехрестя з вулицею Окружною довжиною близько 100 метрів.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Відповідне рішення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Як зазначають в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, облаштування третьої смуги на вулиці Любінській дозволить зменшити кількість ДТП та покращити рух як громадського, так і приватного транспорту на перехресті вулиць Любінська — Окружна.

Йдеться про третю додаткову смугу у напрямі центру міста, що є тільки на цій ділянці вулиці Любінської. Вона розділятиме транспортні потоки ще до виїзду на перехрестя з вулицею Окружною, де вже є виокремлена смуга для громадського транспорту, — зазначили в управлінні.

Облаштувавши нову смугу, планують зменшити кількість ДТП на перехресті:

На вулиці Окружній — односторонній рух, одна смуга призначена для громадського транспорту, друга — для приватного. Зараз водії, які їдуть по лівій смузі вулиці Любінської в напрямку центру, на перехресті впираються в автобусну смугу. І відповідно змушені перелаштовуватися у ліву смугу, спричиняючи незручності для інших учасників руху. Аби цього уникнути, тепер початок смуги для громадського транспорту буде ще на вул.Любінській. Вже там транспортні потоки розділяться і рух на перехресті буде впорядкованіший і комфортніший, — зазначив заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Облаштувати смугу для руху громадського транспорту на вулиці Любінській планують до кінця липня.

ІА "Вголос": НОВИНИ