У п'ятницю, 3 грудня, у Львівській мерії на прийомі до першого заступника міського голови Андрія Москаленка помер Роман Славітич, який є директором львівського Будинку вчених. Чи передувала трагедії розмова директора з Андрієм Москаленко - наразі невідомо.

Про це повідомила «Варта 1», посилаючись на власні джерела.

За попередніми даними, чоловік прийшов на прийом та помер.

На місце пригоди прибули правоохоронці та карета швидкої допомоги. Тіло забрали медики.

Всі обставини події встановлюються.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі депутат Львівської міської ради від фракції «Голос» Ігор Шолтис, померлим у кабінеті першого заступника міського голови був директор Будинку вчених. 

«За попередньою інформацією, директор Будинку вчених сьогодні помер у кабінеті заступника Львівського міського голови. Деталі уточнюються. Нагадую, що в День пам‘яті жертв Голодомору в Будинку вчених відбулася вечірка за участі українських блогерів, один з яких підписав інстасторі «голодною тусою»», - пише Шолтис. 

Очільниця відділу комунікацій поліції Львівщини Світлана Доброволська повідомила, що померлому було 75 років, та згодом деталі інциденту з'явились на сайті ЛМР. 

"Сьогодні зранку в приміщенні міської ради стало погано Роману Славітичу. За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора", - повідомляють у міській раді.

Після прибуття на місце – медики оперативно продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години боролися за життя, але, на жаль, врятувати не вдалось. Роману Славітичу було 75 років. 

Наразі уточнюється, чи спілкувався Роман Славітич з Андрієм Москаленко до того, як йому стало зло. За словами самого посадовця, він з'явився у кабінеті вже тоді, коли директор Будинку вчених знепритомнів. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору Подія відбулася у львівському Будинку вчених, який належить обласній федерації Профспілок. Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Детальніше про ситуацію та позицію учасників скандальної вечірки читайте у розширеному матеріалі редакції "Вголос". 

ІА "Вголос": НОВИНИ