У Львові побільшає зелених зон. Міських голова за ініціативи львівського підприємця підписав розпорядження про створення зеленої зони на вулиці Шевченка, 315.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зелену зону за цієї адресою облаштували для відпочинку та дозвілля працівників промислових підприємств. У ній також планують звести сквери, ігрові та спортивні майданчики, які також будуть санітарно-захисною зоною від об’єктів шкідливості промислових підприємств.

Зелену зону облаштують за ініціативи підприємця Володимира Вербовського. Він вже понад 20 років самостійно доглядає цю зелену зону, стриже траву, сміття вивозить своїм коштом і створив там міні-ботанічний сад.

«Нам відомо, що пан Володимир зберіг у сквері десь 100 дерев і ще 110 дерев висадив самотужки. Там справді гарні і рідкісні дерева, багато з них захищені спеціальним огородженням. Пану Володимиру вдалось створити міні-ботанічний сад. Ця людина заслуговує шаленої поваги від усіх нас», - розповіла Вікторія Довжик, радниця міського голови Львова.

Володимир Вербовський - директор підприємства “Лінія”, яке переробляє пластик на Рясне з початку незалежності країни. 20 років тому пан Володимир за власні кошти хащі на вул. Шевченка, 315 перетворив на справжній ботанічний сад. Підприємець поділив територію на три зони: щоб було де полежати, на алею для прогулянки із лавками та на територію для вигулу собак. Встановив смітники, накрив 37 люків, косить тут траву (купив для цього спеціально трактор), а восени разом із працівниками (а це 39 людей) збирає та вивозить звідси опале листя.

За словами Довжик, Вербовський перетворив 5 гектарів небезпечних хащів на справжній сквер, де місцеві жителі можуть відпочивати та проводити фотосессії.

«Порядок в тій країні буде лиш тоді, коли господар прибиратиме свій двір і 100 метрів від нього. Мені це сказав старий поляк ще у 80-х роках, я то запам'ятав і як повернувся в Україну, почав втілювати у життя. В мене вдома теж так: вже кілька років змагаємося на Левандівці між сусідами, хто гарніші висадить квіти на спільній вулиці», - заявив підприємець.

Нагадаємо, у Львові з'являться нові сквери та парк для відпочинку мешканців міста. Їх планують створити у трьох районах міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ