У Львові на вулиці Щурата з’явиться новий сквер. Створення нової зеленої зони в місті ініціювало управління земельних ресурсів Львівської міської ради.

Парк розташується поблизу скверу ім. Івана-Віталія Берези. Про це інформує «Львів. Містобудування» на сторінці в соціальних мережах.

Відомо, що сквер вирішили обладнати «на випередження». Місто не хоче, щоб на цій ділянці з’явився несанкціонований МАФ або ж якісь інші будови.

Зелену зону доєднають до скверу ім. Берези (вулиця Миколайчука, 18). На сесії Львівської міської ради, яка відбулась у березні, затвердили межі цього парку. Сквер розташується поблизу школи № 97, його площа перевищує один гектар.

Створення скверу на Щурата підтримали профільні комісії. Невдовзі повинно відбутися голосування на сесії ЛМР. Також на вулиці повинен з’явитися новий житловий квартал, дитячий садочок та школа.

Загалом упродовж 2021 року передбачено створення п’яти нових скверів. Наразі управління земельних ресурсів Департаменту містобудування ЛМР готує відповідні матеріали.

Раніше «Вголос» повідомляв, що вже невдовзі у Львові можуть з’явитися два нові сквери. Відповідну пропозицію підтримала комісія землекористування та агломерації Львівської міської ради. Один сквер пропонують створити у Галицькому районі Львова – на вулиці Кримській, а інший у Шевченківському районі (на вулиці Щурата). Раніше вказані ділянки хотіли забудувати.

Нагадаємо, під стінами Львівської міської ради відбулась акція, учасники якої вимагали від депутатів затвердити межі Горіхового гаю. На пікет під назвою «Кому вигідні не затверджені межі парку »Горіховий гай" прийшли мешканці Франківського району.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ