У четвер, 31 січня, у Львові голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський нагородив найкращу спортсменку області за підсумками виступів у грудні 2018 року — Олену Старикову й її тренера.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами Юрія Турянського, Олена є представником ЗСУ. У грудні 2018-го здобула дві медалі на ІІІ-му етапі Кубка світу з велотреку — «золото» (у гіті) та «бронзу» (у спринті). До того ж, час, показаний Оленою у гіті, став новим рекордом України серед жінок. Також улітку 2018 року вона стала ще й дворазовою срібною призеркою чемпіонату Європи. При цьому на п'ятому етапі Кубка світу, який відбувався у середині вже цього місяця, саме Олена здобула першу медаль у скарбничку української збірної — срібну.

Також у межах урочистого заходу назвали імена та нагородили найкращого спортсмена та спортсменку Львівщини за підсумками 2018 року.

Найкращою спортсменкою визнали Аллу Черкасову. Нагороду вручили її тренеру Андрієві Пістуну, позаяк сама спортсменка не змогла бути присутньою на церемонії через надто напружений графік тренувань.

Юрій Турянський при цьому зазначив: «Алла Чекрасова — майстер спорту міжнародного класу. У жовтні 2018-го на Чемпіонаті світу з вільної боротьби в Угорщині у ваговій категорії до 68 кг стала чемпіонкою світу».

Найкращим же спортсменом області 2018 року визнали Павла Коростильова.

«Павло вже шість разів був найкращим спортсменом Львівщини. Також ставив рекорди у кульовій стрільбі серед юніорів. 2018-го отримав черговий титул чемпіона Європи та чемпіона світу і бронзового призера ЧС. Це заслужений майстер спорту України. Також Павло перший серед усіх українських спортсменів отримав ліцензію на Олімпійські ігри у Токіо-2020», — наголосив голова відділення НОК України у Львівській області.

Нагородили й тренера Павла Сергія Коростильова.

Крім цього, відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська».

Як писав «Вголос», Юрій Турянський нагородив Павла Коростильова — найкращого спортсмена Львівщини у жовтні.

ІА "Вголос": НОВИНИ