Сьогодні відбулося засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради.

На комісії розглянули низку звернень районних адміністрацій, щодо демонтажу літніх майданчиків. Більшість цих звернень стосуються неправомірного встановлення суб’єктами господарської діяльності літніх майданчиків за які не здійснюється оплата.
Про це написав на своїй фейсбук-сторінці голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій ЛМР Олексій Різник.
«Це дуже важливі для міста речі. Необхідно, аби усі районні адміністрації перевірили свої райони на предмет правомірного встановлення літніх майданчиків. Розуміємо, що в країні війна, але господарську діяльність необхідно здійснювати виключно у правовій площині. Наразі у Львові діє відтермінування оплати за користування літніми майданчиками, але це питання треба врегульовувати», - пише пан Олексій.
На сьогодні є усі підстави вважати, що деякі суб’єкти господарської діяльності неправомірно звільнені від сплати орендної плати, оскільки згідно із Податковим кодексом, суб‘єкти господарювання звільняються від сплати у воєнний час тільки на окупованій території та на території на якій ведуться бойові дії.
Відтак, комісія хоче отримати детальну інформацію від управління комунальної власності ЛМР, адже саме вони отримують за це кошти.
«Також ми хочемо знати скільки місто недоотримало коштів через це. Орендну плату необхідно відновлювати. Окрім того, у деяких суб‘єктах зупинена дія дозвільних документів на літні майданчики, проте вони працюють», - заявив також Різник.
 Якщо до 15 червня суб’єкти господарської діяльності не звернуться на комісію з підтвердженням що вони подали пакет документів про надання дозволу на здійснення своєї діяльності і клопотанням про відтермінування демонтажу, то літні майданчики будуть демонтовані.

ІА "Вголос": НОВИНИ