Про це із відповідним депутатським запитом 22 листопада 2016 року під час сесії депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський звернувся до в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії, Львівського міського голови Андрія Садового, голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки.

«Йдеться про земельні ділянки площею 41,8427 га, які були надані у власність громадянам для ведення особистого селянського господарства. Натомість, в Генеральному плані міста Львова, затвердженого ухвалою Львівської міської ради №3924 від 30.09.2010 року, ці ділянки передбачені для малоповерхової житлової забудови. Окрім цього, на цій території є проектовані магістральні вулиці загальноміського та районного значення, які мають поєднати мікрорайон Левандівку та Білогорщу з мікрорайоном Рясне.

Зважаючи на це, приватизація цих земельних ділянок для сільськогосподарських потреб реально перешкоджає розвитку Львова, а особливо інженерно-транспортній інфраструктурі, а також суперечить Генеральному плану міста Львова.

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» прошу вжити невідкладних заходів для перевірки підстав прийняття Пустомитівською районною державною адміністрацією і органами Держгеокадастру рішень щодо надання у приватну власність земельних ділянок загальною площею 41,8427 га всупереч положенням Генерального плану міста Львова. А також надати інформацію про дії, вчинені Львівської міською радою для скасування рішень Пустомитівської районної державної адміністрації і органів Держгеокадастру та приведення у відповідність Генеральному плану міста правового статусу земельних ділянок», - йдеться у документі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ