На вул. Мельника, 21 Благодійна організація «Лабораторія соціального новаторства» проводить підпільну реконструкцію будинку, на яку немає дозвільних документів.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповів Святослав Кіндратів, керівник юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові.

«Ми здійснили перевірку на вказаному об’єкті і зафіксували там проведення будівельних робіт без дозволу на це. Тоді на організацію, яка там займається нелегальними діями, був накладений штраф у розмірі 66 тис. грн. Через деякий час ми здійснили ще одну перевірку і виявили, що роботу не зупинили. Відтак на Благодійний фонд було накладено ще одне стягнення у розмірі 92 тис. грн. Якщо замовник і далі не буде виконувати наші приписи та не приведе будівлю у попередній стан, то в подальшому буде притягнений до відповідальності».

Юліан Чаплінський, головний архітектор Львова повідомив, що в управління ніхто не звертався щодо розробки нових детальних планів з приводу реконструкції, а те, що на місці тривають якісь роботи – виявили несподівано.

«Помітили зміни, а саме те, що відбувається незрозуміла активність. Почали виносити вікна, двері… Управління архітектури надсилало до інспекції запити, щоб провести позапланову перевірку. Власне тоді й стало зрозуміло, що замовник робіт налаштований серйозно. Зараз видно, що вже знятий дах і пішла будова нових стін», - каже Чаплінський.

Споруда за адресою Мельника, 21 є спадщиною польського функціоналізму 30-х років. За радянських часів її використовували як дитячий садок. Пізніше будівля була продана і довший час ніяк не використовувалася.

ІА "Вголос": НОВИНИ