Про те, що чекає на «Шевченківський гай», розповів директор музею - Роман Назаровець, інформує кореспондент «Вголосу».

Презентація почалася з короткої історії музею, згодом розглянули такі пункти як: реставрація пам'яток, освітня діяльність, власні проекти, інфраструктура та сервіс, партнерство, інституційний розвиток, фінанси, відгуки й оцінки, нові проекти, пріоритетні роботи.

Пріоритетними завданнями стали збереження унікального історичного середовища під відкритим небом, розвиток музею як інтерактивного центру традиційних мистецтв та ремесел, збільшення кількості культурних та пізнавальних заходів.

Для реалізації таких ідей запропонували наступні кроки: будівництво нових сучасних фондосховищ з відкритими експозиціями, збереження історії та традицій за допомогою різних свят і фестивалів, транспортна доступність у вигляді паркінгу та автобуса, який курсуватиме з центру до самого музею, зоокуток свійських тварин і створення саду.

Сьогодні, за словами Романа Назаровця, 19 пам'яток архітектури потребують реставрації, 9 з них планують оновити вже цього року. Детальніше можна ознайомитися тут.

Також обговорили питання інформаційного центру. Присутні отримали план проекту, після перегляду якого поцікавилися: «Чи може бути збудований цей центр, якщо він не відповідає концепції музею?» На що пан Роман відповів, що це окрема тема та окрема презентація.

«Щодо стратегії – в мене є зауваження та бачення. Візит-центр  звичайно потрібний, і потріний не тільки сам візит-центр, але і вся інфраструктура безпосередньо на території музею. Ви в презентації згадали проблему з туалетами, але я розумію, що туристи, перебуваючи десь на Гуцульщині, аж ніяк не підуть у візит-центр, щоб здійснити свою природню потребу. Тому мене цікавило б в стратегії побачити розвиток всієї інфраструктури по всьому музею. І найперше – моє бачення, що кошти треба спрямовувати на відновлення і реставрацію об'єктів, які цього негайно потребують», - звернувся до пана Романа депутат Львівської міської ради Віталій Свінціцький.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ