У Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівлі крематорію на території Голосківського цвинтаря.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Як зазначають в управлінні архітектури та урбаністики, відповідно до закону про архітектурну діяльність, існують об’єкти, проєктування яких має відбуватися виключно на конкурсній основі. І власне крематорій є одним із них.

"Будівництву крематорію передувала велика підготовча робота: вносилися зміни до містобудівної документації, що вирішувала багато містобудівних аспектів, зокрема співіснування із кладовищем, питання доїздів, влаштування колумбаріїв, відводилась земельна ділянка тощо. Тепер ми можемо перейти до архітектурного конкурсу, на якому буде обрано найкращий проєкт», — зазначає головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Основними концептуальними завданнями конкурсу є:

-розробити проєктну пропозицію комплексу крематорію із колумбарієм та ритуальним залом, що враховуватиме технологічну та духовну складові процесу кремації; -створити образ проєктованого об’єкту, що матиме характер культової споруди, без релігійного наповнення та відповідатиме тенденціям сучасної архітектури; -врахувати економічну складову реалізації проєктних рішень та утилітарність обслуговування і використання об’єкту.

Основні терміни конкурсу наступні:

01.08.2021 р., 17.00 год. — останній термін реєстрації на конкурс;

03.09.2021 р., 17.00 год. — останній термін подачі конкурсних проєктів;

06.09-17.09.2021 р. — проведення засідання журі, визначення переможців конкурсу.

Призовий фонд конкурсу складає 360 000 грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ