Відповідне рішення прийняли сьогодні, 20 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

Ділянка проектування розташована за адресою: просп. Червоної Калини, 81, на перетині головних магістральних доріг житлового масиву Сихів – просп. Червоної Калини та вул. Сихівської, що на території Кінотеатру ім. Довженка.

«Культурно-освітній центр ім. О. Довженка та площа перед ним були задумані як головний центр громадського життя Сихова. Хоча загальний громадський центр Сихова так і не був збудований у зв'язку з глибокою кризою у Радянському Союзі у середині 80-х рр., навколо кінотеатру сформувався своєрідний культурний осередок житлового масиву та активна громадська та рекреаційна зона, де відбуваються численні дійства», – йдеться у рішенні виконкому.

Метою оголошеного конкурсу є пошук проектної пропозиції щодо створення громадського простору у центрі житлового масиву Сихів, яка враховуватиме побажання та потреби мешканців та міститиме у собі новий концептуальний зміст комплексу Культурно-освітнього центру ім. О. Довженка та площі перед ним.

Основними концептуальними завдання конкурсу є: запропонувати унікальну та ергономічну, архітектурну, урбаністичну та дизайнерську ідею громадського простору комплексу центральної площі житлового масиву та Культурно-освітнього центру ім. О. Довженка з врахуванням планувальної структури кварталу; сформувати центр громадсько-культурного життя, що задовольнятиме потреби сихівської громади в організації рекреації, розвитку та дозвілля; громадський простір повинен стати архітектурно виразною композицією, яка забезпечить перетворення житлового району в єдине функціонально-планувальне та композиційно-просторове ціле і сприятиме вдосконаленню його містобудівної структури і ландшафтно-просторової організації, архітектурно-естетичних якостей забудови.

Участь у конкурсі є безкоштовною. Реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується.

Призовий фонд конкурсу складає 145 000 грн. Визначено три премії за перші  призові місця: перша премія – перше місце – 70 000 грн, у тому числі податки; друга премія – друге місце – 50 000 грн, у тому числі податки; третя премія – третє місце – 25 000 грн, у тому числі податки.

Переможців буде відзначено заохоченням у вигляді почесних грамот, дипломів та інших відзнак.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ