У Львові біля дитячого майданчика на вулиці Пасічній, поблизу ліцею імені Героїв Крут, щур кинувся на собаку та його маленьку власницю, гризун вкусив дівчинку за палець

Про інцидент розповіла мати дитини, пише Еспресо.Захід.

«Донька вийшла на вулицю погуляти із собакою та побавитись із подружками на дитячому майданчику. Вони були під наглядом сусідки, бавились, а тоді донька побачила, як собака гавкає на когось, підбігла до неї. Виявилося, що гавкає на щура, який невідомо звідки взявся і бігав зовсім близько до дитячого майданчика. Але буквально за кілька метрів від того майданчика стоять смітники, тому є дуже велика підозра, що щур саме звідти прийшов. Він був уже в якомусь безтямному стані: чи отруєний, чи щось на смітнику підхопив, тому просто підходив до собаки, до людей, не тямлячи, куди лізе. Собака гавкав, одразу прибігли діти, і він кинувся захищати їх від щура, який уже кидався й просто стрибав на собаку», – розповідає мама Оксана Падалка.

Дівчинка, яка побачила, що на її улюбленця стрибає щур, кинулася на захист собаки, ставши між ним й гризуном. У результаті щур, який саме розігнався і стрибнув, повис у дитини на пальці та не розтискав зубів, доки вона його не спробувала скинути. 

«Щур упав і вже не рухався, напевно, від удару, – додає мати. – Ми дуже швидко зреагували й одразу поїхали до лікарні, були там уже хвилин за 15. Звернулися в дитячу лікарню на Орлика, там рану одразу обробили і хірург призначив превентивну вакцинацію. Прокусу до крові, як такого, не було. Нам пощастило, що він повис на шкірі у тому місці, де вона була більш загрубіла, бо донька займається спортом і тренується на турніках. Проте 5 уколів дитині призначили».

Дівчинка стійко перенесла всі процедури та аналізи. Наразі вона перебуває під наглядом хірурга та сімейного лікаря, проходить курс уколів і почувається добре.

Але сама ситуація сім'ю турбує, оскільки поява небезпечних гризунів біля дитячого простору може бути непоодиноким випадком. Окрім того, мертвого гризуна комунальні служби не прибрали з території, залишили лежати на траві поряд.

«Його просто відкинули від майданчика і він валяється тепер на травичці біля кущів, – говорить пані Оксана. – Наш будинок доволі великий, він розташований навпроти ліцею імені Героїв Крут, і неподалік, уже на Погулянці є рів, куди із гуртожитків часто скидають сміття. Тому ті щури добираються і до будинку. На щастя, у квартири ні щури, ні миші не пролазять. Але коли під час тривог ми спускаємось у підвал і вмикаємо світло, то дуже добре чути характерний шурхіт і писк, з яким вони починають втікати, це теж не дуже приємно, проте там вони хоч не кидалися ні на кого».

ІА "Вголос": НОВИНИ