Господарський суд Львівської області виніс рішення на користь страхової компанії «АРКС» у справі про відшкодування збитків, заподіяних внаслідок прориву водогінної труби комунального підприємства «Львівводоканал».

Про це йдеться у рішенні суду у Єдиному державному реєстрі.

Через прорив труби у Личаківському районі Львова під землю провалилось дорожнє покриття разом з автомобілем. Райадміністрація і водоканал відмовились брати відповідальність на себе.

Причиною судового розгляду стала аварійна ситуація, що трапилась у січні минулого року на вулиці Патріарха Любомира Гузара, 3 у Львові. Як встановив суд, на ділянці дороги Audi А4 провалився разом з дорожнім покриттям, внаслідок прориву труби. Власник автомобіля звернувся до страхової компанії «АРКС» за виплатою страхового відшкодування розміром понад 14 тисяч гривень, які йому успішно виплатили.

Варто зазначити, що страхова компанія подавала позов і на Личаківську районну адміністрацію, і на ЛКП «Львівводоканал», однак обидві структури свою причетність до інциденту заперечували. За версією Личаківської районної адміністрації, авто провалилось через прорив труби «Львівводоканалу».

Натомість «Львівводоканал» вважає інакше: «Ділянка дороги на якій відбувся страховий випадок не перебуває на балансі комунального підприємства. Власником автомобільної дороги, в даному випадку вулиці Любомира Гузара, є Личаківська районна адміністрація» — йдеться в позиції підприємства суду. Крім того, і райадміністрація і водоканал наголошували, що водій автомобіля припаркував його у неналежному місці.

Попри спроби «Львівводоканалу» заперечити свою провину, суд визнав його відповідальним за завдану шкоду. Мовляв, «Львівводоканал» належним чином не реалізувало свого процесуального обов'язку із спростування вини в настанні аварії на трубопроводі, що перебуває у віданні останнього».

Суддя Зоряна Горецька постановила стягнути з ЛКП «Львівводоканал» — 14 211 гривень 88 копійок на користь страхової компанії «АРКС», а також 2 684 гривні судового збору. Рішення суду може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

ІА "Вголос": НОВИНИ