У неділю, 27 червня, під час проведення Львівського півмарафону раптово помер учасник забігу.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

Під час проведення змагань одному з учасників, 23-річному бігуну, стало погано за 200 метрів до фінішу. Реанімаційні зусилля медиків, які чергували на трасі проведення півмарафону, результату не дали. Хлопець помер у кареті «швидкої допомоги».

«Велика біда на півмарафоні. Хлопець, 23 роки, не добіг 200 метрів. Медики щойно констатували смерть. Співчуття рідним та близьким!», - написав мер Львова.
Як повідомив "Вголосу" директор Центру екстреної медичної служби Львівської області Андрій Васько, марафонцеві стало зле коло пам'ятника Шевченка.
«Реанімацію проводили дві реанімобригади та медики мальтійської служби. На жаль, допомогти не вдалося. Констатували раптову смерть», - розповів він.
Андрій Васько також додав, що на марафоні чергували 13 бригад швидкої допомоги.

За словами Зореслава Каїнського, який два роки тому пробіг півмарафон у бронежилеті, випадки раптової смерті під час марафонів, на жаль, трапляються.

«Смерть наступає перед фінішем або відразу після старту. Помирають молоді люди, дуже часто - треновані. Одна з найпоширеніших причин такого – нехтування медичними обстеженнями перед таким серйозним забігом», - каже він.
За інформацією поліції, хлопець неодноразово брав участь у марафона та перебував у хорошій фізичній формі, проблем з серцем не мав.

Генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Чернізький повідомив, що відповідальність за стан здоров’я лежить на самих учасниках марафону. Однак він запевнив, що рідним хлопця нададуть фінансову допомогу.

Організатори призупинили проведення змагань, участь у яких могли взяти усі бажаючі, проте згодом проведення півмарафону відновили.

Нагадаємо, сьогодні розпочався Шостий Львівський півмарафон. У ньому взяли участь близько 2500 учасників.

Маріанна Попович, Данило Савка

ІА "Вголос": НОВИНИ