Сьогодні, 27 грудня, у Львові відбулося святкове засідання Федерація боксу міста Львова за підсумками боксерського 2020 року, а також з нагоди першої річниці від часу, коли уславлений львівський боксер Андрій Котельник очолив міську Федерацію.

Про це повідомляє Відділення НОК України у Львівській області у Фейсбук.

Захід пройшов в офісі міської Федерації, що знаходиться поруч з Академія боксу Андрія Котельника. Там сьогодні відбувся перший відкритий Кубок Федерації боксу міста Львова.

Участь у підсумковому засіданні взяли президент міської Федерації Андрій Котельник, почесний президент Федерації, голова Відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, перший віцепрезидент Федерації Володимир Липський, куратор тренерів Академії, Заслужений тренер України Дмитро Сосновський, головний тренер Академії Роман Джуман, віцепрезиденти Федерації Петро Мисишин, Степан Ярмус, Борис Дахновський, Михайло Липський, Олег Баран, Олександр Малашко, член президії Федерації Ростислав Шпак, а також відомий український журналіст Віталій Дюга, який віднедавна займається медіапідтримкою Федерації.

На початку засідання Михайло Липський розповів, що ідея проведення відкритого Кубка Федерації міста Львова належить його очільникові Андрію Котельнику. Сьогоднішній турнір є пробним, а в майбутньому його планують зробити офіційним і проводити регулярно. Підбиваючи підсумки 2020 року, Михайло Липський наголосив, що цей рік можна вважати ювілейним, адже 20 років тому Андрій Котельник став віцечемпіоном Олімпійських ігор в Сіднеї. Також, як було сказано під час заходу, 35 років тому Андрій Котельник вперше прийшов у боксерську залу і почав займатися боксом.

Михайло Липський зазначив, що цього року міська Федерація провела декілька пам'ятних заходів - у вересні з нагоди 20-річчя здобуття Андрієм Котельником срібної олімпійської медалі відбувся вечір «20 years of the Kotelnik Olympic Medal» з показовими виступами вихованців Академії, трансляцією відеофільму присвяченому цій даті. В жовтні пройшов традиційний, 18-й за ліком, турнір з боксу на призи Андрія Котельника. А сьогоднішній відкритий Кубок Федерації став заключним боксерським заходом року.

Окрім того, Федерація не забуває про ветеранську боксерську спільноту Львова, тісно опікується нею. Ветеранам не тільки допомагають матеріально, але й забезпечують з ними постійний контакт, запрошують на боксерські заходи.

Андрій Котельник відзначив, що зараз у Львові є масовість у заняттях боксом і висловив сподівання, що в новому році кількість перейде у якість. З оптимізмом дивиться у майбутнє міської Федерації також Юрій Турянський, який пообіцяв їй всебічну підтримку.

Після цього Юрій Турянський вручив чільним діячам Федерації Подяки відділення НОК України у Львівській області за активну популяризацію та розвиток олімпійського руху на Львівщині та з нагоди 30-річчя НОК України. А Андрія Котельника нагородили особливим подарунком - індивідуальним номерним знаком «CHAMPION». Були присутніми на засіданні також провідні українські боксери Віктор Вихрист і Дмитро Замотаєв, які нині мають безпосередній стосунок до Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ