У Львівській міській раді депутати вдосконалили програму ваучерної підтримки малих підприємств та фізичних осіб підприємців. Документ передбачає компенсацію за витрати на маркетингові, консультаційні, брендингові та інші потреби підприємств. Про це розповів заступник голови комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини ЛМР, депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Марусяк.

За його словами, комісія підтримала проект ухвали, яким затверджено Положення про ваучерну підтримку суб'єктів малого та середнього підприємництва. Мова йде про те, що міська рада у межах бюджету надає ваучерну підтримку підприємствам, фізичним особам підприємцям, які відповідають прописаним критеріям.

З міського бюджету вони зможуть отримати до 50 000 гривень.

«Це будуть кошти на маркетингові послуги, на створення сайтів, брендові чи консультаційні потреби, просування продукції, енергозберігаючі технології, тощо.

Щоб отримати такий ваучер, фізична особа підприємець або підприємство мають бути зареєстровані на території Львівської громади, не повинні мати заборгованості зі сплати податків, бути виробником якоїсь продукції. Закликаємо фізичних осіб підприємців та малі підприємства скористатися таким видом підтримки від міста», - розповів Володимир Марусяк.

Він додав, що у Львівській міськраді створена комісія з числа працівників виконавчих органів влади та депутатів, яка розглядатиме заявки на отримання ваучерної підтримки.

Отримання коштів буде відбуватись у формі компенсації.

Підприємство у випадку схвалення своєї заявки спочатку оплачуватиме повну вартість витрат, а опісля отримає 50% компенсації, але не більше 50 тисяч гривень.

Програма ваучерної підтримки діяла у Львові з 2015 року, але вона не була чітко прописана. Цьогоріч депутати розширили перелік видів підприємств та уточнили критерії їхнього відбору, адже раніше ця програма стосувалася лише львівських товаровиробників.

Тепер Ухвалу про ваучерну підтримку підприємців має затвердити сесія Львівської міської ради, а опісля будуть відомі дати, до яких свої заявки з пакетами документів мають подавати підприємці.

ІА "Вголос": НОВИНИ