З 1 січня 2023 року послуги з надання водопостачання та каналізації зростуть на 17 відсотків.

Про це повідомляє Львівводоканал.

Так, постачання води абонентам без лічильника буде коштувати 13,65 грн. Зараз – 11,63 грн. З лічильником – 29,95 грн. Зараз – 27,17 грн.

За водовідведення доведеться сплатити абонентам 13.65 грн (зараз 11.63 грн)

Відтепер доведеться також платити окремо за абонентське обслуговування, яке «Львівводоканал» виділяє в окрему плату.Директор «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович стверджує, що це не нова оплата.  «Плата за абонентське обслуговування» не новий вид платежу, а визначений Законом України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189, який введено в дію з травня 2019 року, та є обов’язковим платежем для всіх споживачів, з якими укладено індивідуальний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення».

Незалежно від трактування Ваньковича, тепер кожний споживач окрім абонплати за постачання і водовідведення, яка не залежить від споживання чи неспоживання води, доведеться щомісячно оплачувати за кожну квартиру ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ВОДОСПОЖИВАННЯ. Без вузла комерційного обліку – 27,30 грн. З вузлом комерційного обліку – 43,60 грн.

Ріст цін стосується споживачів, які отримують послуги за індивідуальними договорами.

Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині застосовано графіки аварійних вимкнень. 

ІА "Вголос": НОВИНИ