Зранку, 10 жовтня, у Львові підприємці пікетують під стінами міської ради. Вони вимагають зупинити будівництво пішохідного бульвару на проспекті Чорновола та не зносити МАФи.

Про це пише видання «Твоє місто».

За попередніми даними, підприємці із плакатами страйкують проти першого заступника міського голови з питань містобудування Любомира Зубача.

Пікетувальники вигукували «Садовий, не нищи малий бізнес», «Зубач, виходь», «гроші на ЗСУ, а не на перебудови», а на плакатах людей були надписи «Зубач знищує», «Я втрачаю бізнес» тощо. 

"Ми, підприємці малих магазинів на проспекті Чорновола, висловлюємо стурбованість вашим рішенням про знесення наших магазинів для створення пішохідного проспекту. У часи війни, коли економіка країни стикається з великими викликами, витрати на облаштування бульвару є недоцільними. Наші магазини підтримують багато родин, місцеву економіку та створюють робочі місця. Багато з нас мають дітей, які служать у Збройних Силах України, і активно волонтерять. Знищення малого бізнесу завдасть серйозної шкоди громаді Львова. В умовах війни недопустимо витрачати кошти на бруківку, коли їх слід спрямувати на відновлення домівок постраждалих і забезпечення армії», – йдеться в повідомленні підприємців.

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження концепції капітального ремонту частини проспекту Чорновола — від кільця на проспекті В. Чорновола до вул. Варшавської. Ремонт охоплює пішохідну зону протяжністю 1,2 км, де планується встановлення вуличних меблів, озеленення території та демонтаж 33 МАФів.

ІА "Вголос": НОВИНИ