У Львові помер 5-річний хлопчик після видалення двох молочних зубів. Прокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

Про це 14 січня повідомила прокуратура Львівської області.
За даними слідства, у грудні минулого року під час лікування зубів 5-річний хлопчик впав у кому. 17 грудня 2023 року за цим фактом було розпочато кримінальне провадження.
 
"За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України). У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше батько 5-річного Велеса  відомий музикант Віктор Пашник розповів, що влітку у дитини заболів зуб. Хлопчика записали в клініку Ori-Dent, що відкрилася не дуже давно. 8 грудня 2023 року мати привела дитину до клініки. Лікарі порекомендували видалити зуби під загальною анестезією. Мати під час операції чекала у коридорі. Згодом вона почула метушню у кабінеті, а через деякий час побачила, що приїхали швидкі. До матері дитини вийшов директор клініки та повідомив, що у хлопчика було зупинилося серце, але лікарям вдалося його запустити. Велеса доправили в реанімаційне відділення лікарні святого Миколая. Після обстеження лікарі сказали батькам, що мозок дитини помер і його життя підтримують лише апарати. Пізно ввечері 13 січня ввечері батько Велеса повідомив, що син так і не прийшовши до тями, помер. 

Директор стоматологічної приватної клініки Ori-Dent Роман Онисько розмовляти зі ЗМІ відмовився.

ІА "Вголос": НОВИНИ