[media=149987,149988,149989] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Змагання традиційно стартували із виїздки – класичної дисципліни кінного спорту, у якій вершники мають продемонструвати гармонійну взаємодію з конем, чіткість виконання фігур і вправ, досконалість управління конем. Відтак у цій дисципліні у категорії «Попередній приз. В. Діти» перше місце посіла Кобера Ольга, друге – Кромпащик Соломія, третє – Баран Анастасія. В категорії «Їзда 1.5. Діти» першим залишився Колісник Богдан, другою – Рубель Вероніка, третьою – Баран Анастасія. У категорії «Аматори» перше місце здобула Хітяєва Анастасія, друге – Дуля Вікторія, третє – Коник Мар'яна. Категорію «Командний приз. Юнаки. Відкритий клас» призові місця розділили: Жезло Олена, яка здобула перше місце; Коновалова Олена – залишилася другою та Турбай Катерина – третє місце.

У їзді підвищеної складності у категорії «Клас L. Відкритий клас» перше місце посіла Приходько Анастасія, друге – Костів Ольга, третє – Жезло Олена.

У подоланні перешкод вершники  змагалися у шести різних маршрутах висотою від 50 до 100 см. Загалом впродовж двох днів змагань з подолання перешкод було визначено 18 переможців.  У найвищому маршруті висотою перешкод 100 см перше місце посіла Григор'єва Євгенія, друге - Семко Олег, третє - Дзидзан Ольга. У маршруті з висотою перешкод 90 см - першою залишилася Афанасєва Олександра, другим  - Гудзоватий Олег, третя - Приходько Анастасія.

Змагання Кубок федерації Львівської області з кінного спорту традиційно проводяться щороку на початку осені, не тільки аби вершники провели своєрідний залік у спортивній підготовці до більш складних всеукраїнських старів, але й щоб залучати  до спорту якомога більше молоді.  «Змагання це приємна подія для учасників, це приємна подія для тренерів, для спортсменів, і для всіх хто прийшов подивитися на це видовище. Нам приємно що на теренах Львівщини відбуваються змагання присвячені Кубку федерації кінного спорту. Приємно, що багато спортсменів зголосилося прийняти участь у цих змаганнях. Ми сподіваємося, що наші учасники-переможці змагань прийматимуть участь у стартах закордоном.  За результатами змагань я б поставив оцінку відмінно львівським вершникам, адже у них був доволі напружений змагально-тренувальний сезон. Ми пишаємося львівськими вершниками, які стали чемпіонами України з триборства. Ми тішимося, що цього року збірна області проявила себе у виїздці, це свідчить про хорошу перспективу розвитку власне цього виду спорту. Ми тішимося за вершників, які приймали участь конкурі. Попри те, що у нас сильне триборство, вершники, які задіяні у виїздці та конкурі (подолання перешкод, – ред.) в якісь мірі заявили про себе на всеукраїнських стартах, це приємно, це хороша перспектива. Ми сподіваємося на їхні подальші здобутки на теренах України і за кордоном. Переконаний, що так воно і буде», розповів Віктор Доскіч, президент Федерації кінного спорту Львівської області.

Вже через два тижні львівські вершники та їхні коні візьмуть участь у «Відкритих регіональних змаганнях з виїздки «Dressage Flying Horses CUP»» 3 етап, які відбуватимуться з 15-17 вересня у с. Круглик Київської області.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ