У четвер, 2 вересня, виконавчий комітет на чолі з Секретарем ЛМР здійснив робочий виїзд на два об’єкти – вул. Навроцького та вул. Морозна.

На цих ділянках підприємці планують нове будівництво, відтак звернулися в мерію, щоби отримати містобудівні умови й обмеження. Про це повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак на сторінці в Facebook.

«Разом з головним архітектором Львова оглянули територію, ознайомились із проектною документацією та вказали забудовникам на інфраструктурні потреби районів, які МУСЯТЬ бути враховані при новому будівництві (парковки, дитячі садочки, спортивні майданчики тощо)», - наголосив Маркіян Лопачак.

Лише за умови дотримання цих вимог зможемо говорити про видачу містобудівних умов та обмежень.

Нагадаємо, у Львові містобудівні умови та обмеження фактично надає Виконавчий комітет Львівської міської ради на чолі з міським головою Львова. Зауважимо також, що міський голова має вирішальний вплив на рішення Виконавчого комітету. Це помітно навіть в поточному скликані міської ради, де фракція «Самопоміч» не має абсолютної більшості, на відміну від періоду 2015-2020 рр.. 

Крім Андрія Садового, який має вирішальний голос, до складу Виконкому входить також четверо посадовців ЛМР, які призначаються безпосередньо самим міським головою. 

Додамо, що цього року адвокат Олексій Різник, депутат ЛМР від фракції «Європейська Солідарність», запропонував тимчасово призупинити видачу містобудівних умов та обмежень на спорудження нових житлових комплексів у місті. За його словами, за останні роки у Львові видали таких умов на будівництво 2,5 млн кв. м. житлової нерухомості. Водночас в місті не достатньо соціальної та освітньої інфраструктури, як стверджує депутат. 



ІА "Вголос": НОВИНИ