Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як сказано в документі, основною метою програми є зменшення кількості безпритульних тварин у м. Львові на основі гуманного та відповідального ставлення до них, забезпечення громадського контролю за дотриманням правил утримання тварин та ухваленням рішень щодо здійснення евтаназії тварин тощо.

Для досягнення поставленої мети передбачають виконання таких завдань:

Виконання заходів з відлову, стерилізації, щеплення, профілактичних обробок безпритульних тварин. Здійснення будівництва муніципального притулку для безпритульних тварин на вул. Т. Шевченка, 366-а, у м. Львові. Збільшення кількості міні-притулків для безпритульних тварин, підтримання функціонування наявних притулків. Розробка та впровадження системи обліку, реєстрації та ідентифікації безпритульних тварин.

Розробка і впровадження системи інформаційно-просвітницьких заходів щодо гуманного поводження з безпритульними тваринами, прилаштування безпритульних тварин, пропагування стерилізації домашніх тварин тощо. Створення громадської ради при ЛКП «ЛЕВ».

Програма виконується способом організації відлову безпритульних тварин із застосуванням нової методики біостерилізації та сучасної технічної бази.

Відлову підлягають усі без винятку безпритульні тварини. Не підлягають відлову тварини, які раніше були простерилізовані та повернені до попереднього місця мешкання і візуально ідентифіковані.

Відлов безпритульних тварин проводять працівники ЛКП «Лев» за відсутності сторонніх осіб з 05:00 до 07:00 або після 20:00 (влітку — після 22:00) самостійно або за заявкою фізичних осіб, які проживають на відповідній території.

Працівники ЛКП «Лев» здійснюють відлов безпритульних тварин лише на адміністративній території м. Львова. Відлов безпритульних тварин поза межами м. Львова заборонено.

ІА "Вголос": НОВИНИ