У суботу, 24 грудня, відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі (урочище «Нива»), де в ході розгляду поданих пропозицій журі обрали переможців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради. 

Переможцем конкурсу обрано проєкт під шифром 101010 авторського колективу: Солук Михайло, Газдайка Олександр, Солук Наталія / ТОВ «Солук Аркітектс», м. Львів.

Як пояснив голова журі конкурсу, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, архітектори повинні були розробити комплексне рішення для території загальною площею понад 27 га, розташованої неподалік рекультивованого полігону твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі.

Проєктоване стрільбище передбачає влаштування великої кількості стрілецьких дистанцій на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих та напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендів для дробової стрільби компакт-спортинг та полів для стрільби з луку. Для забезпечення потреб такого комплексу також запроєктовано адміністративну будівлю, що містить навчальні приміщення, приміщення для стрільців, приміщення закладів харчування, спеціалізованих магазинів зброї, адміністративних та допоміжних приміщень.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», буквально за кілька днів до повномасштабного вторгнення росії в Україну, виконком Львова дозволив розробляти концепцію стрілецького тиру. 

Водночас депутати Львівської міської ради не вважають за потрібне виділяти кошти на побудову цього тиру з міського бюджету і пропонують чиновникам знайти спонсорські кошти. 

ІА "Вголос": НОВИНИ