На 81-ому році життя перестало битися серце Анатолія Миколайовича Заверикіна – легенди львівського баскетболу, багаторічного головного тренера БК «Львівська Політехніка».

Про це повідомило міське управління спорту у Facebook.

«Анатолій Заверікін дав путівку у великий баскетбол багатьом гравцям, в тому числі і теперішньому головному тренеру команди Ярославу Зубрицькому.

Колектив Управління спорту Львова висловлює щирі співчуття рідним та близьким Анатолія Миколайовича. Баскетбольна родина Львівщини зазнала великої втрати…», - написали у повідомленні.

Як відомо, Анатолій Заверикін, навчаючись у Львівському інституті фізичної культури, грав за команду «СКА». У складі цієї команди він отримав звання майстра спорту та став володарем Кубку УРСР.

У 1965 р. Анатолій Миколайович став викладачем кафедри фізичного виховання Львівського політехнічного інституту та тренером другої баскетбольної команди інституту. Одночасно виступав за основну команду.

У 1993 р. на базі студентської команди університету «Львівська Політехніка» було створено професійну баскетбольну команду «Львівська Політехніка», головним тренером якої до 2004 р. був Анатолій Миколайович.

З 2004 по 2016 роки Анатолій Заверикін працював в структурі клубу другим тренером чи тренером дублюючого складу команди.

З 2016 р., коли вищолігову команду очолив його вихованець Ярослав Зубрицький, Анатолій Миколайович працював на посаді другого тренера.

ІА "Вголос": НОВИНИ