Заступник міністра освіти Ігор Гарбарук прибув до Львова з робочим візитом у супроводі своєї помічниці Христини Тишкун. Вбрання останньої, яке вона вдягла для участі в офіційних заходах, викликало шквал обурення у соціальних мережах.

Все почалось з фото, на якому сама фігурантка скандалу позує для камер у Ратуші, разом з міським голови Андрієм Садовим та його першим заступником Андрієм Москаленко. незабаром саме фото пані Тишкун видалила, а свій обліковий запис в соцмережі Instagram, куди й виклала скандальне фото, вона закрила. 

Зауважимо, сам візит заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука відбувся 24 грудня, напередодні Різдва за грегоріанським календарем. З огляду на це, використання у відвертому образі посадовиці хрестика також стало причиною для жартів та критики.  

Під час відвідин Львова заступник міністра мав подивитися, як працюють навчально-практичні центри у профтехучилищах.

 Як пишуть у соціальних мережах працівники апарату обласної ради, дівчина відзначались й там. При зустрічі вона особисто відрекомендувалась як помічниця заступника міністра освіти.

У зв'язку з цим журналістка Мар'яна П'єцух попросила проконсультувати її з галицького хейту і пояснити відмінність між снобізмом і діловим етикетом:

"От львів'яни трохи шоковані, що приїхав заступник міністра зі своєю помічницею Христиною Тишкун, чи яка в неї посада - невідомо, але є в неї фото в соцмережах на банері МОН, і пішла вона перевіряти училища з розрізом до трусів, і з декольте таким. Галичани, що зараз хейтять - сноби чи трохи розбираються в діловому етикеті?", - іронізує журналістка. 

Сама Христина Тишкун, реагуючи на окремі коментарі, написала, що кожен одягається, як йому зручно і комфортно, та естетично подобається. 


Зауважимо, що хоч станом на зараз свій профіль у соціальних мережах помічниця заступника міністра закрила. Втім, користувачі соціальних мереж все встигли розповсюдити фотографії посадовиці. Фото у відвертому стилі в особистому обліковому записі Христини Тишкун виявились доволі звичним явищем.

Частина користувачів соціальних мереж критику посадовицю за «стиль ескортниці», проте чимало дописувачів зауважують, що одяг та стиль - це її особиста справа. 


Що відомо про фігурантів скандалу? 

Христина Тишкун народилася 30 серпня 1994 року у Львові.

У профілі на своїй сторінці у Фейсбуці зазначила, що закінчила  Львівський національний університет імені Івана Франка за фахом «юрист-правознавець», та здобула диплом магістра права.  Живе у Києві. Христина Тишкун також вважається юристом, помічником адвоката в адвокатському бюро Advisers. Також, за даними системи YouControl, у минулому жінка була директоркою БК «Забудова», яка займається девелоперським бізнесом у Львові. 

 

Що ж до самого Ігоря Гарабрука, помічницею якого і є Христина Тишкун, то про високопосадовця відомо більше даних. 

Народився у 1969 році у м. Рівне.

У 1994 р. закінчив Харківський державний інститут мистецтв імені І.П. Котляревського, а в 2003 р. Львівський регіональний інститут державного управління Української академії державного управління при Президентові України, за спеціальністю «Управління проектами».

Упродовж 1994 – 2001 рр. – працював в обласній філармонії м. Рівне.

2003 – 2011 рр. – робота на керівних посадах у національних мультибрендових виробничо-торговельних холдингах, м. Київ.

2011 – 2013 рр. – директор департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

2013 – 2014 рр. – директор управляючої компанії «Petroholding Invest».

2015 р. – радник міністра екології та природних ресурсів.

З вересня 2015 р. до липня 2020 р. – викладач кафедри торговельного підприємництва та логістики Київського національного торговельно-економічного університету.

З липня 2016 р. до січня 2018 р. – заступник директора з науково-педагогічної роботи Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ.

З лютого 2018 р. до липня 2020 р. – заступник директора Центру бізнес-тренінгу КНТЕУ.

15 липня 2020 р. призначений на посаду заступника міністра освіти і науки України.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ